Connect with us

Abdominoplastie post-partum: experiența lui Rachele

Published

on

Ați observat că nașterea a lăsat amprente și vă amintiți cu nostalgie de corpul pe care îl aveați înainte de a rămâne însărcinată? Mai întâi de toate, nu sunteți în niciun caz singură: numeroase femei se regăsesc în aceeași situație ca dvs.

De aceea dorim astăzi să împărtășim cu dvs. mărturia lui Rachele, 39 de ani, mama a doi băieței gemeni fantastici.

Deși a fost întotdeauna pasionată de sport, în timpul sarcinii a suferit o diastazie abdominală. Acest fenomen, pe deplin natural în timpul sarcinii, constă în separarea mușchilor abdominali. Totuși, în cazul său, recuperarea post-partum a durat mai mult decât se aștepta și a ajuns să se rușineze de aspectul său fizic.

A luat astfel decizia de a se supune unei abdomenoplastii, o intervenție chirurgicală care i-a redat încrederea în sine și pe care nu o regretă deloc.

Nu ratați interviul său!

Rachele, care sunt motivele care te-au determinat să optezi pentru o intervenție chirurgicală de abdominoplastie?

Motivele sunt numeroase. În primul rând, este vorba de sănătate: am avut o sarcină gemelară și nașterea lui Luca și a lui Gioele a avut loc prin cezariană. Din păcate, nu am reușit să scap de diastazia rectală abdominală după sarcină, nici măcar recurgând la un kinetoterapeut și cu exerciții vizate.

Al doilea motiv este de tip estetic. După nașterea gemenilor, am pierdut 21 de kg în aproximativ un an și acest lucru a determinat prezența de piele excesivă pe burtă. Idea de a purta un costum de baie mă traumatiza; îmi era rușine de corpul meu și evitam să merg la plajă sau să mă dezbrac. După sarcină am început să fac mult sport. Cu toate acestea, nu mă simțeam în siguranță din cauza diastaziei, temându-mă că va provoca și mai multe daune. Din acest motiv, la un an și jumătate după naștere m-am adresat unui medic.

Dacă ar fi să revii la situația anterioară, te-ai supune di nou intervenției de abdominoplastie?

Fără nicio îndoială. Sunt foarte mulțumită de operație. Vreau totuși să fiu sinceră: la început aveam multe dubii și mă răzgândeam în continuu, deoarece eram foarte îngrijorată de recuperarea post-operatorie. În această perioadă, în fapt, nu mă puteam ridica din pat, ceea ce cu doi copii mici nu era foarte simplu; îmi era dor de sport și de rutina mea zilnică.

Cu toate acestea, a meritat cu siguranță: îmi place noul meu aspect și mai ales burta.

Abdominoplastia nu numai că a îndepărtat acumularea excesului de piele, ci și toate vergeturile. Prin urmare, avantajul a fost dublu.

În ceea ce privește cicatricile, am două: una la nivelul buricului, care s-a vindecat foarte repede, și alta la abdomenul inferior, care încet încet dispare și este complet simetrică. Acesta din urmă este ușor de ascuns sub costum sau cu lenjeria intimă, așa că aproape am uitat de ea.

Ai folosit îmbrăcăminte post-operatorie adecvată? Ți-a fost recomandată de medicul chirurg?

Da, având în vedere decursul post-operator, chirurgul m-a avertizat imediat că era fundamental să port întotdeauna îmbrăcămintea de compresie pentru a nu compromite rezultatele abdominoplastiei. Am căutat mult pe internet și într-adevăr am descoperit un consens semnificativ cu privire la relevanța acesteia.

În ceea ce privește diastazia abdominală, recuperarea post-operatorie este cu adevărat delicată, prin urmare alegerea îmbrăcămintei de compresie potrivite era mai importantă ca niciodată. În clinică, mi-au furnizat direct banda de compresie abdominală marca Revée. Citisem că această companie se bucură de o reputație excelentă în sector și acum înțeleg de ce: m-am simțit foarte bine în ceea ce privește materialele, confortul și nivelul de compresie.

Pentru a nu rămâne fără bandă în timp ce o spălam, am cumpărat imediat o a doua bandă identică, astfel încât să asigur o compresie adecvată 24 de ore pe zi, așa cum mi-a recomandat medicul.

În mod concret, ce bandă de compresie abdominală ai folosit după abdominoplastie?

Banda de compresie abdominală pe care mi-au dat-o în clinică era banda de compresie post-operatorie Revée® Binder. Acest model este disponibil cu două lățimi diferite, pentru a se potrivi cel mai bine fiecărui corp. Eu am ales-o pe cea de 32 cm, de exemplu. Este ușor de reglat și de aplicat datorită sistemului cu bandă dublă pe abdomen. Am avut întotdeauna impresia că oferă o compresie optimă și rezultatele confirmă acest lucru! Avantajul acestei benzi este că nu conține latex, aspect cheie pentru mine având în vedere că sufăr de alergie la acest material.

Un alt element important legat de materiale este că sunt foarte respirabile, astfel încât nici măcar vara nu m-au făcut să transpir niciodată. Am purtat această bandă post-operatorie timp de trei luni fără întrerupere după operație și, în următoarele trei luni, doar când făceam sport.

Îmi place atât de mult încât va fi aproape traumatic să fac sport fără banda mea Revée!

Cât a durat decursul post-operator?

Când mi se adresează această întrebare, mă refer întotdeauna la prima mea plimbare de 5 km, la o lună după operație. Ulterior, am mărit distanțele și, la aproximativ trei luni după abdominoplastie, am început treptat să alerg din nou. După cum spuneam înainte, am purtat întotdeauna banda abdominală de compresie Revée Binder în timp ce făceam sport, pentru a evita problemele și pentru a mă asigura că diastazia abdominală nu s-a prezentat din nou la ușa mea. Cu toate acestea, am evitat să forțez zona abdominală în timpul antrenamentului timp de aproximativ 5-6 luni, până când medicul și kinetoterapeutul nu au confirmat că diastazia a dispărut complet și că eram într-o stare foarte bună. Cu alte cuvinte, decursul postoperator a fost rapid și fără probleme.

Bandă de compresie abdominală post-operatorie

Rachele, ai vreun sfat de dat altor mame care, la fel ca tine, iau în considerație abdominoplastia?

Cu plăcere. Primul sfat important pentru cine i-a în considerație opțiunea de a se supune unei intervenții de abdominoplastie este, fără îndoială, acela de a se adresa unui medic chirurg specializat în astfel de intervenții. Aceasta a fost concluzia mea după ce am căutat mult pe internet și am consultat diverși medici, până când nu l-am găsit pe cea potrivit.

În al doilea rând, recomand să se acorde atenție maximă recuperării post-operatorii, a cărei importanță nu trebuie subestimată. Știu că multe paciente nu au respectat recomandările medicului și au compromis parțial rezultatele obținute cu operația. În acest sens, este fundamentală purtarea articolelor de îmbrăcăminte de compresie pe toată durata indicată de medic.

Pentru cicatrici, eu am utilizat apoi un gel specific cu silicon cu aceeași marcă: Revée Scar Gel, tot la recomandarea medicului chirurg. Trebuie să vă spun că cicatrizarea a mers foarte bine și că cicatricile s-au vindecat mult mai bine decât credeam.

Cremă pentru cicatrici

Continue Reading
Click to comment

Raccontaci la tua esperienza

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Giorgio Pietramaggiori nuove tecniche chirurgia
Médicos y cirujanos1 semana ago

Pietramaggiori, nuevos paradigmas en cirugía plástica

marco pastorini psicologia obesità
Médicos y cirujanos2 semanas ago

Pastorini, obesidad y salud mental

Salud mental
Píldoras de Revée3 semanas ago

Salud mental

Antonio Capaldi, oncologo ed ematologo, spiega come le cellule staminali siano utili per trattare il tumore
Médicos y cirujanos4 semanas ago

Capaldi, lucha contra el cáncer con nuevas terapias de células madre

Zona convegni medici professionisti sanitari medicina
Píldoras de Revée1 mes ago

Zona, la importancia de la formación para los profesionales sanitarios

Paolo Veronesi, presidente della Fondazione Umberto Veronesi e il progetto Pink Ambassador contro il cancro
Asociaciones1 mes ago

Veronesi, el compromiso de la asociación contra el cáncer femenino

tumore
Píldoras de Revée2 meses ago

Asociaciones contra el cáncer, aliarse para ganar

Dottor Domenico Corda, esperto di lipedema e linfedema, spiega le differenze tra queste due malattie e i problemi che i pazienti con lipedema sono costretti ad affrontare
Médicos y cirujanos2 meses ago

Lipoedema y linfedema: el Dr. Corda explica las diferencias

Ossola Small Mai Più Obesi associazione contro l'obesità
Asociaciones2 meses ago

Small, Mai Più Obesi: juntos contra la obesidad 

Luca Busetto, professore associato di Medicina Interna a Padova nonché presidente della SIO (Società Italiana Obesità) e coordinatore della Obesity Management Task Force
Asociaciones2 meses ago

Busetto, cómo ayudar a los pacientes con obesidad

Il dottor Borsetti condivide la sua esperienza con lparalisi del nervo facciale
Médicos y cirujanos3 meses ago

Parálisis del nervio facial, el Dr. Borsetti habla de las causas y la vuelta a la normalidad

Obesidad
Píldoras de Revée3 meses ago

Obesidad, la aportación de médicos y asociaciones

I due psicologi Gonella e Agnesone
3 meses ago

Psicooncología

Ettore Madaro ospedale Koelliker di Torino chirurgia maxillo facciale cos'è e come funziona
Médicos y cirujanos3 meses ago

Cirugía maxilofacial, cómo recuperar tu rostro

Lipedema Valeria Giordano presidente LIO problemi e cure
Asociaciones4 meses ago

Lipedema: la importancia de una correcta información 

Rhinoplasty what is it what to know Professor Giuseppe GIudice
Médicos y cirujanos4 meses ago

Rinoplastia: el cliché transformado en armonía

sofcep
Médicos y cirujanos4 meses ago

¿Cirugía estética en Francia? SOFCEP lo garantiza

LILT
Asociaciones5 meses ago

LILT: 100 años de información y prevención

Médicos y cirujanos6 meses ago

Violencia contra la mujer: las cicatrices que no se curan

Copyright © 2022 Revée News.